Sajtevés

A sajtokat általában szobahőmérsékleten ajánlatos fogyasztani, és már az étkezés előtt legalább 1 – 1,5 órával érdemes kirakni. Ha több sajtot kóstolunk, mindig állítsunk fel sorrendet közöttük. Érdemes a legfrissebb sajttal kezdeni és az érettek, illetve félkemény és végül az igazán kemény sajtoknál befejezni. Ha a pálpusztai sajtot szétvágjuk és hagyjuk, hogy felvegye a szobahőmérsékletet, akkor a külső réteg alatt levő puhább réteg kifolyhat.

A borválasztásra is nagy gondot kell fordítani. A pálpusztai sajthoz mi Cserszegi Fűszerest vagy Juhfark-ot ajánlunk. De mindenki saját szája ízéhez választhat bort hozzá.

Sajtkrém

Másik termékünk a Pálpusztai kenhető zsíros ömlesztett sajt. Ezt a sajtot annak ajánljuk aki nem szereti a pálpusztai jellegzetes illatát de az ízét igen. Csak kizárólag pálpusztai sajtot, tejszínt és vajat használunk. Tartósítószert színezéket ehhez a termékhez sem használunk.